Salmen luontopolut

Luontopolku lapsille

Salmen ulkoilualueella on kolme luontopolkua; Kartanotontun kierros lapsille, Paavon Polku ja Tapion taival. Polkujen lähtöpaikka on Salmen ulkoilukeskuksen pysäköintialue.

Kartanotontun kierros on 1,5 km pitkä, matkan varrella on  touhukenttiä, uimaranta ja makkaranpaistopaikka. Polku päättyy ulkoilumajan takana sijaitsevalle leikkikentälle. Polku on merkitty oranssilla.

  • Paavon polku (1,6 km) on merkitty sinisellä. Se kiertää ranta-, niitty- ja metsämaisemassa, matkan varrella on evästelypaikka Lammasniemessä. Paavon polku on suunnattu koululaisille, perheille ja vanhemmalle väelle.
  • Tapion taival on noin 10 km pitkä ja merkitty vihreällä. Reitti kiertää metsä-, suo- ja rantamaisemassa. Nuotio- ja uimapaikat ovat Iso-Parikkaan ja Pikku-Parikkaan rannalla. Reitti on helppokulkuinen.
  • Kartanotontun kierros on 1,5 km pitkä ja merkitty oranssilla. Se kiertää monenlaisissa luontotyypeissä, joista jokai-sella asuu oma satuolentonsa. Matkan varrella on myös touhukenttiä, uimaranta ja makkaranpaistopaikka. Polku päättyy ulkoilumajan takana sijaitsevalle leikkikentälle.

Katso esite täällä

Alueella on myös kahvila, josta alla kuvia ja arvioita.

Salmentie
75
Hae reittiohjeet!
Salmi

Jaa tästä tietoa muille

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Ilmoitus